Naomi Van Praet

(Sport)diëtist en personal trainer


+32 472 34 58 54


Ik ben Naomi, en samen gaan we van jouw doelen werkelijkheid maken.

1. Intakegesprek (60-90 minuten) - €65,00

Tijdens een eerste consultatie wordt uitgebreid ingegaan op jouw voedingspatroon en levensstijl. Een kennismaking waarbij ook jouw motivatie, doelen en medische gegevens besproken worden.

Bij dit eerste gesprek worden reeds tips en tricks meegegeven dit al kunnen toegepast worden in de periode daaropvolgend.

Afhankelijk van de tijd wordt ofwel tijdens de eerste ofwel bij de tweede consultatie een lichaamsmeting genomen waardoor we gericht kunnen werken. Al deze informatie wordt bijgehouden in een persoonlijk dossier en een behandelplan wordt opgesteld.

2. Adviesgesprek (45 à 60 minuten, ongeveer een week later) - €50,00

Bij de tweede consultatie gaan we specifieker aan de slag om jouw voedingspatroon op punt te stellen.

Een bijgehouden voedingsdagboek kan overlopen worden wat het handig maakt om advies te geven en kort op de bal te spelen zodat mogelijke zaken bijgestuurd kunnen worden. Jouw behandelplan is steeds individueel en persoonlijk aangepast aan jouw levensstijl (werk, training, huishouden..) en ritme.

Tijdens dit gesprek krijg je zeker de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen zodat alles duidelijk is.

3. Opvolggesprek (20-30 minuten, enkele weken later) - €35,00

Na enkele weken overlopen we hoe deze periode is ervaren en hoe het lukt om het voedingsschema toe te passen. Dit is ook het moment van een volgende meting om de vooruitgang bij te houden. We bespreken welke moeilijkheden jij nog ondervindt en hoe we deze samen kunnen bijsturen.

Een weegschaal zegt wel iets over je gewicht, maar niks over hoe jouw lichaam is samengesteld. Je spiermassa, vetmassa, hydratatiestatus,... worden allemaal aan de hand van de BIA 101 Anniversary bepaald.

Intakegesprek + sportvoedingsadvies
 • Duratie: 60 - 75 minuten
 • Kostprijs: € 75
2de consultatie - overlopen dagschema + richtlijnen sportvoeding + weging
 • Duratie: 45 minuten
 • Kostprijs: € 55
2de consultatie - overlopen dagschema + richtlijnen sportvoeding + weging
 • Duratie: 45 minuten
 • Kostprijs: € 55

Als erkend en RIZIV- geregistreerde diëtiste kan u bij mij terecht voor:

 • Vermageringsadvies / op punt stelling van eetpatroon & hulp in de zoektocht naar blijvende gezonde gewoonten
 • Voedingsadvies bij sporters
 • Diabetes
 • Hypercholesterolemie/hyperlipidemie
 • Voeding voor/tijdens/na zwangerschap
 • Bepaalde intoleranties (gluten, lactose,..)

Ik werk zo nodig nauw samen met uw arts om ervoor te zorgen dat u de juiste voeding krijgt die past bij de aandoening, medische behandeling en persoonlijke voorkeuren.

Het is niet simpel om werk, gezin, sociaal leven en daarbij nog eens voldoende sport/beweging te combineren. Toch is het zo belangrijk. Wie beweging integreert in zijn dagelijkse bezigheden en een vast tijdstip in de week inplant om te sporten zal zich na verloop van tijd een stuk beter voelen en juist meer energie krijgen om een zware werkweek door te komen. Ook het voorkomen van spierspanningen en een slechte houding zijn belangrijk, vooral als je een job hebt dat zich voornamelijk achter de computer afspeelt.

De personal training sessies worden volledig op jouw individuele behoeften en doelen afgestemd. In eerste instantie wordt er steeds gewerkt op zwakheden of instabiliteitsproblemen om trainingen natuurlijk de volle 100% ten goede te laten komen.

Na mijn middelbare school heb ik een Bachelor Sport en Bewegen gevolgd met als afstudeerrichting Leisure Management. Uit deze opleiding heb ik vooral de “goesting” meegekregen om mensen te helpen en te motiveren richting een gezondere levensstijl. Na deze opleiding heb ik nog een postgraduaat Health Coach gevolgd aangezien ik me nog iets meer wou toeleggen op het fitness gedeelte en de anatomie hierachter.

Na deze sportopleiding ben ik me gaan bijscholen tot erkend diëtiste. Zo kan ik als personal trainer en diëtiste mensen helpen doelen te bereiken op zowel voedings-als bewegingsvlak.

Daarnaast heb ik in juni 2022 de postgraduaat orthomoleculaire voedingstherapie beëindigd. Vaak gaat het verder dan alleen ons voedingspatroon en moeten we breder kan kijken om de oorzaak te achterhalen.

In januari 2024 beëindigde ik de post-hbo opleiding Professional Sport en Voeding. Zo kan ik als sportdiëtiste ook sporters helpen bij toch wel specifieke voedingsbehoeften die verschillen van sport tot sport en natuurlijk van persoon tot persoon.